1920-ban Horthy Miklós kormányzó életre hívta a Vitézi Rendet. Olyan személyeket avattak vitézzé, akik a harcokban, vagy esetleg egyéb módon tűntek ki a nemzet szolgálatában. Tagjai vitézi telket kaptak, és a vitéz előnevet használhatták. A cím használatára az alapszabályzat szerint a legidősebb férfi leszármazott is jogosult volt. A cím használatát 1947-től törvény tiltja. 1921 és 1944 között 23 800 személyt avattak vitézzé. A Rendbe a felvételt elsősorban katonai kitüntetések megszerzéséhez kötötték. A legénységi állományúak részére az I. osztályú ezüst („nagyezüst”) jelentette a biztos felvételt.
A harcokban két mezőnyárádi baka vívta ki a harcokban nyújtott teljesítményével a „nagyezüst” vitézségi érmet.
 

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Olvasó! Kedves Látogató!

Községünk valamennyi lakosa nevében köszöntöm Önt weboldalunkon!

Önkormányzatunk kiemelt feladatának tekinti a község iránt érdeklődők korrekt, gyors és pontos tájékoztatását, ezért szeretnénk az internet biztosította lehetőségeket is felhasználni. Igyekszünk minden olyan információt a világhálón megosztani Önökkel, ami Mezőnyárád községgel kapcsolatosan érdeklődésre tarthat számot.

Külön figyelmet fordítunk az önkormányzati és intézményi munka megismertetésére, rendezvények, sikerek, események publikálására megosztására.

Az önkormányzat őrizni és gazdagítani igyekszik a község értékeit. Célunk, hogy Mezőnyárád nyugodt, egészséges, korszerű otthona legyen polgárainak és vonzó célpontja vendégeinek.

Bárdos József Szabolcs
polgármester

KAPCSOLAT

MEZŐNYÁRÁDI KÖZÖS
ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

3421 Mezőnyárád
Szent István király út 105.

Telefon: +36-49-425-255
Fax:       +36-49-425-242

E-mail: mezonyarad.hivatal@gmail.com