MEZŐNYÁRÁDI ÓVODA BŐLCSŐDE ÉS KONYHA

INTÉZMÉNYVEZETŐ: TÓTH SÁNDORNÉ
CÍM: 3421 MEZŐNYÁRÁD, SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÚT 69.
TELEFON: 06/ 49-425-328
E-MAIL CÍM: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
FENNTARTÓ: Mezőnyárád Község Önkormányzata

LÁTOGASD MEG FACEBOOK OLDALUNKAT!

 

A Mezőnyárádi Óvoda bemutatása

Óvodánk 1951-ben egy csoporttal kezdte meg működését.
1980-ban társadalmi összefogással, különálló épületben (szolgálati lakásból) alakították ki a harmadik csoportot, ezáltal 75 férőhelyes lett. A két különálló foglalkoztató már egészségesebb környezetet biztosított.
1986 novemberében elkészült az új 3 korcsoportos óvoda és konyha. Az 1986/87-es tanévet már új épületben kezdték meg. Az óvoda megfelelt a higiéniai elvárásoknak, s megfelelő teret adott a gyermekek játékához és egyéb tevékenységéhez.
1995-ben újabb beruházással a meglévő folyosót fedett terasszá alakították. Nagyon célszerű, hiszen esős időben a gyerekek friss levegőn tudnak lenni.
Az óvoda épülete a település központjában helyezkedik el és könnyen megközelíthető. Csoportszobáink száma összesen három, de óvodánkat sem kerülte el a gyermeklétszám csökkenése, így 2012. szeptember 1-je óta 2 csoporttal működünk.
Az óvoda udvara tágas, megfelelő zöld területtel, többféle játéktevékenység végzésére alkalmas. Udvari felszereltségünkben környezetbarát, természetes an
yagokat preferálunk.

Az üresen maradt 3. termünket tornateremként használjuk.

A csoportokban a nevelőmunkát két-két szakmailag jól képzett, felsőfokú végzettséggel rendelkező óvodapedagógus látja el. Munkájukat szakképzett dajkák segítik.
Az egymást és egymás munkáját jól ismerő, az óvoda programját értő és magáénak érző nevelőtestület magas színvonalon végzi munkáját.
Ennek köszönhető, hogy a gyermekek fejlődése, életük nyugalma maximálisan biztosított.

Óvodánk két vegyes életkorú csoporttal működik. Egy-egy csoportban 25 gyermek van, fenntartói engedély alapján ez a szám túlléphető, maximum 30 főig.
A sokféle tevékenység, az egyéni képességfejlesztés, a családias hangulaton alapuló óvodai légkör, a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, szeretete, az óvodánk erősségeire, hagyományaira építve az egy
éni arculatunk megtartása fő célja programunknak.

Ennek a felfogásnak gyakorlati megvalósításához nagy segítséget nyújt és egyben tág lehetőséget biztosít a különböző életkorú gyerekekből álló csoport.
A vegyes életkorú csoportokban rejlő lehetőségeket igyekszünk maximálisan kihasználni.

A vegyes életkorú csoport:

  • életszerűbb, családiasabb, a kicsik beilleszkedése gyorsabb;
  • nincs korcsoport ismétlés, nincs csoportváltás;
  • eredményesebb a szociális tanulás, az önállóság fejlődése gyorsabb;
  • az egyéni képességfejlesztés gyakorlati kivitelezése eredményesebb az iskolai életmódra felkészítő munkában is

 

 

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Olvasó! Kedves Látogató!

Községünk valamennyi lakosa nevében köszöntöm Önt weboldalunkon!

Önkormányzatunk kiemelt feladatának tekinti a község iránt érdeklődők korrekt, gyors és pontos tájékoztatását, ezért szeretnénk az internet biztosította lehetőségeket is felhasználni. Igyekszünk minden olyan információt a világhálón megosztani Önökkel, ami Mezőnyárád községgel kapcsolatosan érdeklődésre tarthat számot.

Külön figyelmet fordítunk az önkormányzati és intézményi munka megismertetésére, rendezvények, sikerek, események publikálására megosztására.

Az önkormányzat őrizni és gazdagítani igyekszik a község értékeit. Célunk, hogy Mezőnyárád nyugodt, egészséges, korszerű otthona legyen polgárainak és vonzó célpontja vendégeinek.

Bárdos József Szabolcs
polgármester

KAPCSOLAT

MEZŐNYÁRÁDI KÖZÖS
ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

3421 Mezőnyárád
Szent István király út 105.

Telefon: +36-49-425-255
Fax:       +36-49-425-242

E-mail: mezonyarad.hivatal@gmail.com