KORONATAKARÉK Takarékszövetkezet

2016. december 31-én a Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet, az AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet, az Eger és Környéke Takarékszövetkezet és a Szendrő és Vidéke Takarékszövetkezet BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezetbe történő beolvadásával megalakult a KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, 2017. január 1-én megkezdte tevékenységét.

Az egyesült Takarékszövetkezet hivatalos adatai:  

KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet

  • Székhelye:                 3525 Miskolc, Széchenyi István utca 70.
  • Cégjegyzékszáma:    05 02 000282
  • Adószáma:                10043677 2 05
  • Statisztikai száma:    10043677 6419 122 05

A jogutód Takarékszövetkezetnél elhelyezett betétek továbbra is az Országos Betétbiztosítási Alap által védettek. A KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet, mint a szövetkezeti hitelintézeti integráció tagja, a Garanciaközösség tagja, mellyel a takarékok betéteseit immár kétszeres betétvédelmi rendszer védi.

A legfontosabb cél, hogy a fúziót követően létrejött Takarék mind a jelenlegi 55 ezer fő lakossági, 5 ezer fő vállalati és 63 önkormányzata részére, valamint a leendő új ügyfelei részére a pénzügyi szolgáltatás terén minőségben és mennyiségben is együtt többet nyújtson, mint azelőtt külön-külön az egyesülő takarékok.

A kirendeltségek értékesítési munkáját jelenleg 4 régióközpont, Miskolc, Eger, Mezőkeresztes és Szendrő irányítja, melyeken külön-külön vállalati finanszírozási csoport is működik.

A KORONA Takarékban a pénzügyi szolgáltatás teljes palettája igénybe vehető. MFB pont üzemel 5 településen, köztük Miskolcon és Egerben.

A Takarékszövetkezet fontosnak tartja továbbra is az ügyfelei személyes ismeretét, a helyi jelenlétet, a helyi települések üzleti és jóléti fejlődésének támogatását.

A KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet ügyintézési rendje, nyitva tartása és a szolgáltatásokkal kapcsolatos tájékoztatásai a www.koronatakarek.hucímen található meg.