Magyar Vöröskereszt

A Nemzetközi Vöröskeresztes szervezet tagja, amely 1881-től működik. Demokratikus tömegszervezet, amely elősegíti és szervezi az embereknek az egészségügyi kultúra fejlesztésére, az egészségügyi viszonyok javítására irányuló munkáját, azaz előmozdítja a lakosság bevonását az egészségügy különböző feladatainak megoldásába. További célja nemzetközi együttműködés biztosítása és fejlesztése az egészségügy területén.

Vöröskereszt alapelvei:

  • Emberiesség
  • Pártatlanság
  • Semlegesség
  • Függetlenség
  • Önkéntesség
  • Egység és egyetemesség

Főbb tevékenységei:

- Egészségügyi felvilágosító munka szervezése és végzése a lakosság körében.

- Közreműködés a különböző állami akciók zavartalan lebonyolításában: védőoltások, szűrővizsgálatok, tisztasági mozgalom.

- Véradók toborzása.

- Közreműködés az elemi csapások elhárításában, katasztrófa-segélyezés.

- Tevékeny részvétel az elsősegélynyújtásban, illetve oktatásában.

- Önkéntes ápolók kiképzése.

- Alapfokú elsősegélynyújtó tanfolyamok tartása a lakosság körében.

- Keresőszolgálat.

- Adományozás: karitatív, szociális tevékenység. Bajbajutottak megsegítése.


A mezőnyárádi Vöröskereszt Szervezet titkára az elmúlt 30 évben Ötvös Sándorné volt. Egészségügyi napok, egy újszülött - egy fa ültetése, temetőkerítés festése, adományozások céljára bálok kerültek megrendezésre, valamint pénz- és ruhagyűjtések, véradás, nőgyógyászati rákszűrés rendszeresen történtek. Tevékeny részvétel az  Idősek Napja szervezésében és lebonyolításában. Rászorult családok megsegítése.

Jelenlegi vöröskeresztes titkár: Juhász Józsefné.

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Olvasó! Kedves Látogató!

Községünk valamennyi lakosa nevében köszöntöm Önt weboldalunkon!

Önkormányzatunk kiemelt feladatának tekinti a község iránt érdeklődők korrekt, gyors és pontos tájékoztatását, ezért szeretnénk az internet biztosította lehetőségeket is felhasználni. Igyekszünk minden olyan információt a világhálón megosztani Önökkel, ami Mezőnyárád községgel kapcsolatosan érdeklődésre tarthat számot.

Külön figyelmet fordítunk az önkormányzati és intézményi munka megismertetésére, rendezvények, sikerek, események publikálására megosztására.

Az önkormányzat őrizni és gazdagítani igyekszik a község értékeit. Célunk, hogy Mezőnyárád nyugodt, egészséges, korszerű otthona legyen polgárainak és vonzó célpontja vendégeinek.

Bárdos József Szabolcs
polgármester

KAPCSOLAT

MEZŐNYÁRÁDI KÖZÖS
ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

3421 Mezőnyárád
Szent István király út 105.

Telefon: +36-49-425-255
Fax:       +36-49-425-242

E-mail: mezonyarad.hivatal@gmail.com